Zelf papier mache maken (2024)

NU - Algemeen

Bondscoach Hongarije veegt vloer aan met Makkelie: 'Slechtste man op het veld' (wo, 19 jun 2024)
Danny Makkelie heeft woensdag niet bepaald indruk gemaakt op de bondscoach van Hongarije. Marco Rossi vond dat de Nederlandse scheidsrechter met twee maten mat in de verloren wedstrijd tegenDuitsland (2-0).
>> meer lezen

EK-vlog | Van bank naar basis: invaller Malen hoopt op scenario van vorig EK (Wed, 19 Jun 2024)

>> meer lezen

Polen treedt op tegen ziekenhuizen die abortus niet uitvoeren (Wed, 19 Jun 2024)
Polen treedt op tegen ziekenhuizen die geen abortussen uitvoeren terwijl de aanvragers daar wettelijk voor in aanmerking komen. Het toont een verandering aan in een land dat een van de strengsteabortuswetten in Europa kent.
>> meer lezen

Overzicht | Spanningen tussen Hezbollah en Israël lopen verder op (Wed, 19 Jun 2024)
Regelmatig geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Israël en de Palestijnse Gebieden. Met deze keer: de spanningen tussen Hezbollah en Israël lopen op en gevechten in Rafah gaan door.
>> meer lezen

'Ontvoerde vrouw' in IJmuiden meldt zich bij politie, geen sprake van ontvoering (Wed, 19 Jun 2024)
De verdachte situatie die dinsdagochtend in IJmuiden plaatsvond, blijkt toch geen ontvoering te zijn, meldt de politie. Eerder op woensdag verspreidde de politie nog een bericht waar gesproken werdvan een 'mogelijke ontvoering'.
>> meer lezen

Duitsland wint ook van Hongarije en bereikt als eerste land achtste finales EK (Wed, 19 Jun 2024)
Duitsland heeft woensdag ook zijn tweede groepswedstrijd op het EK gewonnen. Het gastland was met 2-0 te sterk voor Hongarije en is als eerste land zeker van een plek in de achtste finales.
>> meer lezen

Beveiliger van Britse premier aangehouden voor wedden op verkiezingsdatum (Wed, 19 Jun 2024)
Een Britse politieagent is maandag aangehouden omdat hij zou hebben gewed op de nieuwe verkiezingsdatum. De agent werkt in het beveiligingsteam van premier Rishi Sunak. De man wordt verdacht vanwangedrag in een publieke functie.
>> meer lezen

Neergeschoten advocaat klaagt Staat aan vanwege negeren van bedreigingen (Wed, 19 Jun 2024)
Advocaat Philippe Schol klaagt de Nederlandse staat aan omdat die in 2019 niets deed met bedreigingen tegen de advocaat. Schol werd in dat jaar voor zijn huis neergeschoten. Hij werkte toen alscurator in opdracht van de Staat.
>> meer lezen

Man in Nederland aangehouden voor aanslag op Spaanse politicus (Wed, 19 Jun 2024)
Een 38-jarige man met de Tunesische nationaliteit is eerder deze maand in Haarlem opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot moord op een Spaanse politicus. Het Openbaar Ministerie inNoord-Holland bevestigt berichtgeving in Spaanse media hierover.
>> meer lezen

Rechter besluit na kort geding dat loodgieter Vlaardingen niet naar huis mag (Wed, 19 Jun 2024)
De Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen kan voorlopig niet terug naar huis. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag beslist. Van Uffelens woning en eigendommen waren meer dan twintig keerdoelwit van explosies en pogingen tot geweld.
>> meer lezen

De Vrij is na jaren op bank weer basisspeler Oranje: 'Het was een close call' (Wed, 19 Jun 2024)
Stefan de Vrij is blij dat hij dit EK voetbal in Duitsland ineens basisspeler is in het Nederlands elftal. De verdediger was de afgelopen jaren geregeld bankzitter, maar hij kwam toen niet mindergraag naar Oranje.
>> meer lezen

Muziek na EK-goals Gakpo en Weghorst aangepast vanwege kritiek HSV-fans (Wed, 19 Jun 2024)
Het nummer dat klonk na de doelpunten van Cody Gakpo en Wout Weghorst bij het EK-duel Polen-Nederland (1-2) in Hamburg zal daar niet meer afgespeeld worden. De UEFA heeft de goaltune aangepast nakritiek van Hamburger SV-fans.
>> meer lezen

Brussel tikt Nederland op de vingers voor slechte omgang met flexwerk (Wed, 19 Jun 2024)
Nederland krijgt opnieuw een waarschuwing van de Europese Commissie. Volgens de Commissie moet Nederland onzeker flexwerk zo snel mogelijk aan banden leggen.
>> meer lezen

Franse tieners aangeklaagd voor 'antisemitische' verkrachting Joods meisje (12) (Wed, 19 Jun 2024)
Twee Franse jongens van twaalf en dertien jaar oud zijn dinsdag aangeklaagd door het openbaar ministerie van Nanterre. Zij zouden een twaalfjarig Joods meisje hebben verkracht en mishandeld. Justitieen de Franse president Emmanuel Macron spreken van een antisemitische misdaad.
>> meer lezen

Explainer | 'Rubberachtig' fruit gaat viral op TikTok: hoe komt de structuur zo? (Wed, 19 Jun 2024)

>> meer lezen

Video | Stonehenge met oranje verf bespoten door klimaatactivisten (Wed, 19 Jun 2024)

>> meer lezen

Lezersvraag | Nederland telt straks vier vicepremiers, maar wat doen zij eigenlijk? (Wed, 19 Jun 2024)
Fleur Agema, Mona Keijzer, Sophie Hermans en Eddy van Hijum: deze beoogde ministers mogen waarschijnlijk ook 'vicepremier' op hun visitekaartje zetten. NU.nl-lezers vroegen zich af: wat doet eenvicepremier eigenlijk? Hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans legt het uit.
>> meer lezen

Ondernemers verdeeld over uitstootvrije binnensteden: is 2025 nog haalbaar? (Wed, 19 Jun 2024)
Ondernemersgroepen zijn verdeeld over de invoering van zogeheten 'zero-emissiezones' in binnensteden. Vanaf 2025 mogen oudere vrachtwagens en bestelbussen twintig stadscentra niet meer in, maar hetnieuwe kabinet wil dat mogelijk uitstellen. "Laat de overheid in hemelsnaam betrouwbaar zijn."
>> meer lezen

Livestream | Oranjespelers Malen en De Vrij praten over topper tegen Frankrijk (Wed, 19 Jun 2024)

>> meer lezen

Vrouw mogelijk met geweld ontvoerd in IJmuiden, politie zoekt voertuig (Wed, 19 Jun 2024)
De politie onderzoekt een mogelijke ontvoering van een vrouw in de Noord-Hollandse stad IJmuiden. Dinsdagmiddag kreeg de politie melding van een verdachte situatie waarbij geweld is gebruikt.
>> meer lezen

Gelderse commissaris van de Koning keert niet terug na klachten over gedrag (Wed, 19 Jun 2024)
John Berends gaat niet meer aan het werk als commissaris van de Koning in Gelderland. Berends legde zijn taken eerder neer na berichten over grensoverschrijdend en ongewenst gedrag op de werkvloer.
>> meer lezen

NU+ | Schrijver en schilder Jan Cremer trok zich niks aan van traditionele cultuur (Wed, 19 Jun 2024)
Jan Cremer stond bekend om zijn uitgesproken en soms shockerende kunst. De woensdag overleden schilder en schrijver wist van alles dat hij deed een groot succes te maken. "Nederland verliest een icoon, die de kunst en literatuur ten diepste heeft veranderd."
>> meer lezen

IND-pand Ter Apel vrijgegeven na melding over poederbrief, nog niets gevonden (Wed, 19 Jun 2024)
Na een ontruiming vanwege een mogelijke poederbrief is het pand van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in het Groningse Ter Apel woensdagmiddag weer vrijgegeven. Het is nog niet duidelijk of erwerkelijk een poederbrief in de postkamer lag.
>> meer lezen

Nederlandse omgekomen bij bedevaart naar Mekka, dodental stijgt tot boven 600 (Wed, 19 Jun 2024)
Bij de hadj, de moslimbedevaart in Saoedi-Arabië, is een Nederlandse omgekomen. Het slachtoffer was 45 jaar oud, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgevingvan NOS. Het dodental is al tot boven de zeshonderd gestegen.
>> meer lezen

Kinderhartchirurgie blijft nog even op 4 plekken: umc's gaan meer samenwerken (Wed, 19 Jun 2024)
De kinderhartchirurgieafdelingen in ons land gaan meer samenwerken. Dat hebben de ziekenhuizen besloten nadat de rechter een streep had gehaald door het concentratieplan van de overheid. In 2026volgt een besluit over de "definitieve toekomstige organisatie" van de kinderhartchirurgie.
>> meer lezen

PVV'er zegt dat er geen hongersnood is in Gaza, tot verbazing van coalitiepartijen (Wed, 19 Jun 2024)
De PVV heeft gesteld dat er geen hongersnood is in Gaza. Kamerlid Dennis Ram baseerde zich op "wetenschappelijke experts" en verwees onder meer naar een onderzoek van de Columbia University. VolgensWHO zijn er "omstandigheden die op hongersnood lijken".
>> meer lezen

Rob van Someren krijgt gelijk in kort geding over verplaatsen van radioshow (Wed, 19 Jun 2024)
Rob van Someren is door de rechter in het gelijk gesteld in het kort geding tegen zijn werkgever Radio 10. De rechter oordeelde aan het einde van de zitting dat Radio 10 aan het kortste eind trektals de partijen er onderling niet uit komen.
>> meer lezen

Bedreigde leerlingen van basisschool in Oss liepen volgens politie geen gevaar (Wed, 19 Jun 2024)
Leerlingen van de basisschool in Oss die online zijn bedreigd, liepen volgens de politie geen gevaar. Onderzoekt wijst uit dat de dreigende berichten via Snapchat werden verstuurd en afkomstig zijnvan buiten Europa.
>> meer lezen

Live EK | Reacties na gelijkspel tussen Schotland en Zwitserland (Wed, 19 Jun 2024)

>> meer lezen

Zelf papier mache maken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5561

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.